Változtasd meg a kinézetet! :-)JavaScript - ha letiltottad, engedélyezd!Regisztrálj, hogy lásd a feltöltött nagyméretű fotókat, jelöld be Davidet kedvencnek, hogy még több rajongót gyűjthessen be! :) Kattints ide David Starity adatlapjához!
A DavidGarrettFan.net egy rajongói oldal, nem áll kapcsolatban Daviddel, vagy a menedzsmentjével. A szövegek saját fordítások (a származási helyük jelölve van), máshol történő felhasználásuk csak a forrás feltüntetésével (davidgarrettfan.net) engedélyezett. A fejlécek, egyéb grafikus munkák máshol történő felhasználása TILOS, kivéve, ha direkt ilyen célra készültek. Ebben az esetben az engedély feltüntetésre kerül. Az oldal nem vállal felelősséget a honlapon található, látogatók által tett hozzászólások tartalmáért.

Nyitás: 2014.02.17.
Kapcsolat: davidgarrettfan.net[kukac] gmail[pont]com

This website is an unofficial fansite for entertainment and for information exchange. The pictures, sounds and videos are the properties of the concerned companies, enterprises or shows. They are published with non profit aims and they are not source of funds for the webmaster.
The header images are made from self-made concertphotos.
ÉletrajzKlasszikus sikerKözben szakított időt egy új album felvételeire is. Ezúttal egy teljesen klasszikus lemez született "Classic Romance" címmel, amely 2009. november 6-án jelent meg, és Mendelssohn hegedűversenyei is hallhatóak voltak rajta David tolmácsolásában.

Sikerült egy hihetetlen dolgot elérnie: a "Classic Romance" album klasszikus, teljesen instrumentális lemezként a német listákon a negyedik helyet érte el - egy megdöbbentő siker, amely azt eredményezte, hogy alig két hónap alatt aranylemez lett. Így nem csoda, hogy 2010 októberében a Klassik Echo-gálán az "Év Bestsellere" díjjal tüntették ki; ez egy kis elégtétel volt azok számára, akik szemrehányóan úgy nyilatkoztak, hogy David hanyagolja a klasszikus zenét.

Évente legalább egyszer szóló koncertkörútra ment különböző rendezvények és zenekarok meghívására, és tisztán klasszikus előadásai teltház előtt zajlottak, jórészt a crossoverrel megnyert új közönségnek köszönhetően.

Alig tudott szabadulni a média és a koncertszervezők felkéréseitől. Szerepelt a Günther Jauch vezette "Legyen Ön is milliomos!" különkiadásában, a KiKa csatorna "Dein Song" projektjének egyik pártfogója volt, amelyben gyerekek kaptak lehetőséget arra, hogy művészek segítségével saját szerzeményeiket felvegyék.

Albumait úgy vitték, mint a cukrot - a "Virtuoso" és az "Encore" 2010 elejére egyenként platina minősítést ért el, azaz 200 ezer eladott példánynál járt. Ez tisztán hangszeres lemezek esetében abszolút rekordnak számított. Január 30-án Berlinben díjat kapott a Goldene Kamera gálán "Legjobb nemzetközi zene" kategóriában.

A munkamániás David ezek után sem pihent, 2010 elején az "Art on Ice" című sportrendezvényen lépett fel Svájcban, hangszeresen kísérte a korcsolyázókat. Egy jótékonysági koncert következett, Christian Wulff elnök "Jedem Kind ein Instrument" (minden gyereknek egy hangszert) nevű alapítványának javára. Ebből az alkalomból David is, és a zenekar is a karmesterrel egyetemben lemondott a gázsijáról, és 2010 szeptemberében a Kölni Filharmonikusok székházában teltház előtt lépett fel.

Július 20-án jelent meg új crossover albuma, a "Rock Symphonies", és a "Rock Symphonies - Open Air Live" című DVD-siker is, amely a júniusban a berlini Wuhlheidében lezajlott koncert felvételeit tartalmazta.

Az albumhoz kapcsolódó turné állomásai 2010-ben és 2011-ben Németországon, Ausztrián, Svájcon, az Amerikai Egyesült Államokon, Skandinávián, Olaszországon és Anglián keresztül vezettek.

Szintén 2010-ben került a boltokba Rock Symphonies nevű parfümje.

Ősszel a United Nations szegénység ellenes mozgalmát támogatta, és a "Mit Dir sind wir viele!" kampány egyik képviselője volt Benno Fürmann színész mellett.

A Guadagnini-hegedűjén kívül nem volt más hegedű a saját tulajdonában - kölcsönözte a nagy értékű hangszereket. 2010-ben azonban nagy öröm érte: édesapja aukciósházán keresztül sikerült megvásárolnia az 1716-ban készült "Ex A. Busch" Stradivarius hegedűt. A csoda 5 millió euróba kerül.

A klasszikus koncertjei iránt is egyre erősödött a nemzetközi érdeklődés; 2011-ben ismét meghívták a Verbier fesztiválra, ahol a zongorista Julien Quentinnel, a szólókoncert partnerével, és a fesztivál zenekarával lépett fel.

Márciusban már nemcsak a Echo Klassik, hanem az Echo gálán is győzelmet aratott: övé lett a "Legjobb hazai pop/rock művész" díja; valamint a legsikeresebb zenei DVD díja is.

2011. április 7-én elismerésben részesült: megkapta Nordrhein-Westfalen/Észak-Rajna-Vesztfália német tartomány szolgálati kitüntetését.

Június 16-án leleplezték a viaszszobrát a berlini Madame Tussaud's panoptikumban.

Ősszel tiszteletbeli zsűritag volt az "Internationaler Musikwettbewerb Köln" című versenyen, amelyet a kölni tánc- és zeneművészeti főiskola rendezett.

A következő albuma ismét klasszikus volt - a "Legacy" 2011. november 4-én jelent meg, és Beethoven hegedűversenye, valamint Fritz Kreisler műveinek feldolgozásai hallhatóak rajta. A lemez megjelenése után néhány nappal vált valóra a focirajongó David számára egy gyerekkori álma: hamburgi Imtech Arenában a német-holland meccs előtt eljátszhatta a nemzeti himnuszt.

A "Legacy" rendkívüli sikert aratott: a lemez rögtön a megjelenése után a 6. helyet érte el a slágerlistán, és ezzel a legmagasabb helyen nyitott a német zene történetében klasszikus-instrumentális albumként.

December 5-én a Royal Variety Performance-en is játszott.

A "Legacy" album is begyűjtötte az "Év Bestsellere" díjat a 2012-es Klassik-Echo gálán, és hamar aranylemez lett. Január 13-án jelent meg a "David Garrett – Legacy: Live in Baden-Baden" DVD.

2012. május 19-én az UEFA Bajnokok Ligájának döntőjében Jonas Kaufmann-nal lépett fel.

Áprilisban, és folytatásként ősszel, "Rock Anthems" turnéjával járta az Egyesült Államokat és Németországot, szólóesteket adott Julien Quentinnel, és a világ minden táján eleget tett a felkéréseknek egy-egy klasszikus vendégszereplés erejéig.

2012. október 12-én jelent meg "Music" című crossover albuma, amely zeneileg addigi legsokoldalúbb munkája volt. Majdnem minden korszakból és műfajból származó különböző műveket vegyített össze és dolgozott fel - Johann Sebastian Bach két csembalóra írt versenyműveitől kezdve a "Sandstorm" című techno-himnuszig. November 2-án kiadták a "Music – Live in Concert" DVD-t is.<<< Az áttörés | Az Ördög hegedűse >>>

Adatlap