Változtasd meg a kinézetet! :-)JavaScript - ha letiltottad, engedélyezd!Regisztrálj, hogy lásd a feltöltött nagyméretű fotókat, jelöld be Davidet kedvencnek, hogy még több rajongót gyűjthessen be! :) Kattints ide David Starity adatlapjához!
A DavidGarrettFan.net egy rajongói oldal, nem áll kapcsolatban Daviddel, vagy a menedzsmentjével. A szövegek saját fordítások (a származási helyük jelölve van), máshol történő felhasználásuk csak a forrás feltüntetésével (davidgarrettfan.net) engedélyezett. A fejlécek, egyéb grafikus munkák máshol történő felhasználása TILOS, kivéve, ha direkt ilyen célra készültek. Ebben az esetben az engedély feltüntetésre kerül. Az oldal nem vállal felelősséget a honlapon található, látogatók által tett hozzászólások tartalmáért.

Nyitás: 2014.02.17.
Kapcsolat: davidgarrettfan.net[kukac] gmail[pont]com

This website is an unofficial fansite for entertainment and for information exchange. The pictures, sounds and videos are the properties of the concerned companies, enterprises or shows. They are published with non profit aims and they are not source of funds for the webmaster.
The header images are made from self-made concertphotos.
ÉletrajzAz Ördög hegedűseÚjabb álma vált valóra: 2012 nyarán kezdődtek meg első, és saját elmondása alapján egyben utolsó filmjének forgatási munkálatai. A "Der Teufelsgeiger/The Devil's Violinist" című moziban a híres-hírhedt itáliai hegedűvirtuóz, Niccolò Paganini bőrébe bújt.

David kezdetben a film zenéjének megírásával foglalkozott, és közreműködött a forgatókönyvírásban is, majd végül ő játszotta el az "Ördög hegedűse" néven is emlegetett zseni szerepét.

A film többek között Bécsben és a müncheni Bavaria filmstúdióban készült, Bernard Rose rendezésében. A szerep kedvéért sötétre festették David haját, hogy ne kelljen parókát viselnie, és a zenés jeleneteket élőben játszotta a kamerák előtt.

2012 őszén újra sokat láthatta a német közönség a tévében, a "Music" album népszerűsítése okán, mielőtt szeptember 11-én Lipcsében elindult volna az új turné. Végigkoncertezte Németország, Ausztria és Svájc legnagyobb csarnokait; az utolsó állomás 2012. november 28-án Brémában volt.

Közben október 14-én a "Legacy" album is kiérdemelte a 2011-es "Év Bestsellere" díjat a Klassik-Echo gálán.

2012 végén David a "José Carreras Leukémia Alapítvány" nagykövete lett, és támogatta az "Ich will Europa" kampányt is.

A Thomas Sabo ékszercég arca lett az új, "Rebel at Heart" kollekció megjelenésekor. Egyébként is szívesen hordta korábban ezeket az ékszereket, így megfelelő alanynak bizonyult.

2013. március 21-én ismét díjat kapott az Echo gálán, "Legjobb hazai pop/rock művész" kategóriában. Március 22-én pedig megjelent a "14" című albuma, amelyen 1995-ös felvételek hallhatóak.

Ősszel került a német mozikba a "Der Teufelsgeiger" című film, amelynek világpremierje a müncheni Mathaeser Filmpalastban volt október 24-én. A film zenéje "Garrett vs. Paganini" címmel jelent meg, David két saját szerzeményével, a Nicole Scherzingerrel hallható "Io Ti Penso Amore" és az Andrea Bocellivel felvett "Ma Dove Sei" című dalokkal.

November 14-én a rangos Bambi-díjat kapta meg, "Klassik" kategóriában.

Az Audi felkérte autóinak népszerűsítésére.

2014. február 17-én Rómában debütált David Paganini-filmje, majd Genova következett. Utóbbi város azért nevezetes, mert Paganini itt született. A filmpremierek mellett David sajtótájékoztatókon vett részt, és Genovában a Paganini-hét keretein belül a Teatro Carlo Felice nevű színházban David koncertet adott (Johannes Brahms: hegedűverseny, D-dúr, op. 77; 1. szimfónia, c-moll, op. 68), amelyet február 20-án élőben is lehetett nézni az interneten. A műsor közbeni adatok szerint 80 országból kísérték figyelemmel.

Márciusban a "Music" album promóciós turnéja indult el az Egyesült Államokban.

Április 11-én került a német boltokba a "Der Teufelsgeiger" DVD; április 14-én az Egyesült Királyságban is megjelent a "Garrett vs. Paganini" album, amely ott a "Caprice" címet kapta.

Május 9-től a Verbier Fesztivál Kamarazenekarával indult klasszikus zenei turnéra Németországon, Ausztrián és Svájcon keresztül. A hónap végéig 16 koncertet adott, többek között a Berlini Filharmónia, a frankfurti Régi Opera és a bécsi Konzerthaus épületében. David az ifjúsági zenekart maga választotta ki kíséretnek. A koncertprogram olyan műveket tartalmazott, mint Mozart "Figaro házasságának" nyitánya, Vivaldi "A négy évszak" című műve, valamint Niccolo Paganini, Domenico Scarlatti, Fritz Kreisler és egyéb művészek darabjai.

Júniusban Japán került sorra: debütált a "Der Teufelsgeiger" az ottani mozikban, a filmzene pedig a CD-boltokban - David pedig a 2006/2007-es évi ázsiai klasszikus diadalmenet után először adott crossover koncerteket Japánban, Tajvanban és Dél-Koreában.
Alig pár nappal a vége után fellépett az évente megrendezésre kerülő "Kissinger Sommer" fesztiválon, amely Németország egyik legrangosabb klasszikus zenei rendezvénye 1986 óta. A Cseh Filharmonikusokkal adta elő Vivaldi: "A négy évszak" című művét, amelyet ráadásként Bach "Sarabandéja" követett. A főpróbára ezúttal is, akárcsak az előző évben, több mint 600 diákot hívtak meg a Regentenbau Max Littmann-nagyterembe, hogy ingyen figyelhessék meg az előkészületeket és tanulhassanak belőle.

Június 30-án került a boltokba egy 5 CD-s kiadvány, a "David Garrett - The Early Years". Az összes album, amit David 1995 és 1997 között a "Deutsche Grammophon" számára felvett, először jelent meg egy szettben.


Klasszikus ForradalomOktóber 4-én startolt Frankfurtban új, "Classic Revolution" Tour nevű koncertkörútja, amelyen vadonatúj számokat mutatott be.

24-én jelent meg nagy sikert arató új klasszikus zenei albuma, a "Timeless - Brahms & Bruch Violin Concertos". Zubin Mehta vezénylete alatt az Izraeli Filharmonikus Zenekarral került felvételre a romantika két legfontosabb hegedűversenye, 2013 decemberében. David ezt az albumot karrierje egyik mérföldkövének nevezi.

Október 22-én a rajongók megszavazták a Hammerstein cipőmanufaktúra oldalán a Legjobban Öltözött Férfinak 2014-ben, de ami ennél sokkal fontosabb: 26-án bezsebelte negyedik Echo Klassik díját, mivel a "Garrett vs. Paganini" album diadalmaskodott "Az év legkelendőbb albuma" kategóriában.

Az alig egy hónap alatt lezajlott turné huszadik, egyben utolsó koncertje november 1-jén Bécsben aratott hatalmas sikert.

"Crossover-Concert - David with his band" néven hirdették meg a 4 mexikói időpontot november 18. és 22. között; illetve először csak hármat, de egy plusz koncertet kellett beiktatni 19-re a nagy érdeklődésre való tekintettel.

25-én Münchenben díjat kapott a Querdenker, azaz a másként gondolkodók gáláján. A díjazottak a gazdaság, a sport és a kultúra világának olyan képviselői, akik valami újszerűt, kreatívat alkottak a maguk területén, és nem féltek új utakon elindulni.

December 18-án ismét részt vett José Carreras jótékonysági gáláján, amely évről-évre támogatója a leukémiás betegeknek.

Szilveszterkor a berlini Brandenburgi kapunál egymillió ember előtt lépett fel.<<< Klasszikus siker | Komoly és könnyű >>>

Adatlap