Változtasd meg a kinézetet! :-)JavaScript - ha letiltottad, engedélyezd!Regisztrálj, hogy lásd a feltöltött nagyméretű fotókat, jelöld be Davidet kedvencnek, hogy még több rajongót gyűjthessen be! :) Kattints ide David Starity adatlapjához!
A DavidGarrettFan.net egy rajongói oldal, nem áll kapcsolatban Daviddel, vagy a menedzsmentjével. A szövegek saját fordítások (a származási helyük jelölve van), máshol történő felhasználásuk csak a forrás feltüntetésével (davidgarrettfan.net) engedélyezett. A fejlécek, egyéb grafikus munkák máshol történő felhasználása TILOS, kivéve, ha direkt ilyen célra készültek. Ebben az esetben az engedély feltüntetésre kerül. Az oldal nem vállal felelősséget a honlapon található, látogatók által tett hozzászólások tartalmáért.

Nyitás: 2014.02.17.
Kapcsolat: davidgarrettfan.net[kukac] gmail[pont]com

This website is an unofficial fansite for entertainment and for information exchange. The pictures, sounds and videos are the properties of the concerned companies, enterprises or shows. They are published with non profit aims and they are not source of funds for the webmaster.
The header images are made from self-made concertphotos.
ÉletrajzKomoly és könnyű2015. január 30-án megérkezett az amerikai mozikba is az "Ördög hegedűse", vele együtt a film zenéje is.

Március 2-án indult Moszkvában David szinte megállás nélküli klasszikus koncertsorozata, amely a "Timeless" albumhoz kötődött, Brahms és Bruch hegedűversenyeivel. Hol egy-egy művet játszott egy zenei rendezvény részeként, hol pedig Julien Quentin zongoraművésszel adott szólóestet.

Március 18-án mondhatni védjeggyé vált: a Superbrands Germany kitüntette a személyiségeket elismerő díjjal, 2015 egyik kiváló márkaneve lett.

Április végétől, a csapata mellett személyesen ő maga is elkezdett írni a Twitterére, ami azért volt lényeges, mert az addigiaknál személyesebb kapcsolatot kezdett kialakítani a rajongóival.

Május 5-én csodálatos Brahms-koncertben lehetett része a közönségnek a bécsi Konzerthausban. 20-án először lépett fel Isztambulban, május 30-án pedig a milánói dóm előtti téren szabadtéri koncertet adott, amelyet az olasz Rai5 csatorna élőben közvetített.

Június 12-én Mönchengladbachban indult a "Classic Revolution Open Air" crossover turné, amely végighaladt Németország, Svájc és Ausztria szabadtéri színpadain. 28-án Grazban, a Schwarzlsee szabadidőközpontban ért véget. A koncertsorozat érdekessége volt, hogy Valentina Babor zongoraművész, akinek debütáló albumának producere David volt, előzenekarként minden koncert elején fellépett három számmal.

Július 18-án indult Buenos Airesben a dél-amerikai crossover turné, amely akkora sikert aratott, hogy plusz dátumokat is be kellett szúrni.

Július végétől David elkezdte használni az Instagramot is, a rajongók nagy örömére.

Augusztus 31-én mestere és példaképe, Itzhak Perlman hegedűművész tiszteletére felvette a "Schindler listája" című film főcímdalát – ezzel a videóval üzent Perlmannek.

Crossover turné indult Olaszországban szeptember 2-án; Milánó első ízben volt szem- és fültanúja egy műfajkeresztező koncertnek, az eddigi klasszikusok után. 8-án és 9-én már Oroszország került sorra.

Szeptember 15-én megint komolyzenei vizekre evezett: Brahms és Bruch jegyében Bukarestben az Enescu fesztivál keretein belül lépett fel, hasonlóan a 2011-es alkalomhoz. Ezután ismét közel jött hozzánk: Prága következett 17-én.


Robbanékony!Ezután sorra következtek a rádiós és tévés fellépések, kiszivárgott fotók és videoklip részletek: az új crossover albumának promóciós szereplései. Október 9-én jelent meg a lemez "Explosive" címmel, és különlegessége az, hogy az előző műfajkeresztező albumokkal ellentétben, döntő többségében David saját szerzeményei hallhatóak rajta. Két duett is helyet kapott: Nicole Scherzingerrel a "Serenity" énekelt verziója, valamint a "How Many Times" Xavier Naidoo-val. A "They Don't Care About Us" című Michael Jackson feldolgozásban Valentina Babor zongorázik. 4000 rajongó külön örömben részesülhetett: a limitált FanBox kiadás autogramkártyát is tartalmazott; David videóra is vette, ahogyan aláírja a kártyákat.

2015. október 18-án a "Timeless - Brahms & Bruch Violin Concertos" albumával újabb klasszikus zenei díjat nyert el: övé lett ebben az évben is a Klassik Echo, a "legkelendőbb album" kategóriában.

November 18-án Düsseldorfban lépett fel a Londoni Filharmonikusokkal, Christoph Eschenbach vezényletével.

December 3-án Salzburgban forgatott egy karácsonyi tévéműsor számára, ahol abban a megtiszteltetésben volt része, hogy Mozart hegedűjén játszhatott a művész szülőházában.

Az adventi időszakban is sokat szerepelt a német tévécsatornákon, az "Explosive" albumot reklámozva, és jótékonysági akciókban részt véve: közülük ezúttal sem maradhatott ki december 17-én a José Carreras leukémia alapítványát támogató gála.

2016. március 1-jén Mexikóváros volt az első állomása a "Greatest Hits Tour 2016" elnevezésű, az idei szezonra való bemelegítésként is felfogható minikörútnak, amely öt mexikói város után Torontót is érintette. Március 14-én a DEAG Münchenben bejelentette, hogy az ősszel startoló "Explosive Live!" műfajkeverő turné produkciós költségei 5-6 millió euró közé tehetőek, és David egy 360 fokban, minden oldalról jól látható színpadon fog fellépni.

Március 31-én Tel Avivban indult az azévi klasszikus koncertsorozat, amely Csajkovszkij jegyében zajlott. Németországi, orosz, olasz, francia nagyvárosok is sorra kerültek. Genovában, Paganini szülővárosában Davidet az a hatalmas megtiszteltetés érte, hogy Mozart hangszere után megszólaltathatta az Ördög hegedűse híres "Il Cannone" nevű hegedűjét is. A Paganini-film forgatásakor is a kezébe vehette, de nem került erről nyilvánosságra se fotó, se videó. Most viszont az interneten is lehetett követni a koncertet, és a Tursi-palotában is készült felvétel, amint David a legendás hangszeren játssza az "Io Ti Penso Amore" filmzenét.

A május a klasszikus szólóestek hónapja volt, ismét Julien Quentin zongoraművésszel lépett fel Németországban és Franciaországban. Többek között Paganini, Sarasate, Rimszkij-Korszakov és Fritz Kreisler művei csendültek fel, egy olyan válogatásban, amelyekhez Davidnek személyes élményei kötődnek. Ebben az évben ünnepli 25 éves színpadi jubileumát és életrajzi könyvén dolgozik, amely "Augenblick - Meine Geschichte" (Pillanat - Az én történetem) címmel fog megjelenni 2016 őszén. A koncert hatalmas sikert aratott minden városban.

Június 19-én megjelentette a hivatalos közösségi oldalain a "Let It Go" demóját, a Jégvarázs című animációs film egyik betétdalának átiratát, az őszi crossover turné ízelítőjeként.
Július 1-jén meglepetésvendég volt a crailsheimi Schubert cég 50. jubileumán. 21-én pedig Rómában lépett fel Csajkovszkij D-dúr hegedűversenyével.

A legfrissebb hírek szerint az "Explosive Live!" turné 2016-os őszi, németországi, ausztriai és svájci állomásai után decemberben kelet-európai koncertek következnek, többek között Moszkvában, Szentpéterváron, Minszkben, Kijevben és Odesszában. Ez a turné folytatódik majd 2017 nyár elején Ázsiában, Amerikában és Európában.

________________________________________________

Fordítás és összeállítás: DavidGarrettFan.net | Tilos másolni!
Források: David Garrett.de | David-Garrett.com | Interjúk, tévéműsorok: NDR, ZDF, WDR, ARD, RBB, RadioBremen, BBC, The Guardian, SAT1 |<<< Az Ördög hegedűse

Adatlap