Változtasd meg a kinézetet! :-)JavaScript - ha letiltottad, engedélyezd!Regisztrálj, hogy lásd a feltöltött nagyméretű fotókat, jelöld be Davidet kedvencnek, hogy még több rajongót gyűjthessen be! :) Kattints ide David Starity adatlapjához!
A DavidGarrettFan.net egy rajongói oldal, nem áll kapcsolatban Daviddel, vagy a menedzsmentjével. A szövegek saját fordítások (a származási helyük jelölve van), máshol történő felhasználásuk csak a forrás feltüntetésével (davidgarrettfan.net) engedélyezett. A fejlécek, egyéb grafikus munkák máshol történő felhasználása TILOS, kivéve, ha direkt ilyen célra készültek. Ebben az esetben az engedély feltüntetésre kerül. Az oldal nem vállal felelősséget a honlapon található, látogatók által tett hozzászólások tartalmáért.

Nyitás: 2014.02.17.
Kapcsolat: davidgarrettfan.net[kukac] gmail[pont]com

This website is an unofficial fansite for entertainment and for information exchange. The pictures, sounds and videos are the properties of the concerned companies, enterprises or shows. They are published with non profit aims and they are not source of funds for the webmaster.
The header images are made from self-made concertphotos.
ÉletrajzKomoly és könnyű2015. január 30-án megérkezett az amerikai mozikba is az "Ördög hegedűse", vele együtt a film zenéje is.

Március 2-án indult Moszkvában David szinte megállás nélküli klasszikus koncertsorozata, amely a "Timeless" albumhoz kötődött, Brahms és Bruch hegedűversenyeivel. Hol egy-egy művet játszott egy zenei rendezvény részeként, hol pedig Julien Quentin zongoraművésszel adott szólóestet.

Március 18-án mondhatni védjeggyé vált: a Superbrands Germany kitüntette a személyiségeket elismerő díjjal, 2015 egyik kiváló márkaneve lett.

Április végétől, a csapata mellett személyesen ő maga is elkezdett írni a Twitterére, ami azért volt lényeges, mert az addigiaknál személyesebb kapcsolatot kezdett kialakítani a rajongóival.

Május 5-én csodálatos Brahms-koncertben lehetett része a közönségnek a bécsi Konzerthausban. 20-án először lépett fel Isztambulban, május 30-án pedig a milánói dóm előtti téren szabadtéri koncertet adott, amelyet az olasz Rai5 csatorna élőben közvetített.

Június 12-én Mönchengladbachban indult a "Classic Revolution Open Air" crossover turné, amely végighaladt Németország, Svájc és Ausztria szabadtéri színpadain. 28-án Grazban, a Schwarzlsee szabadidőközpontban ért véget. A koncertsorozat érdekessége volt, hogy Valentina Babor zongoraművész, akinek debütáló albumának producere David volt, előzenekarként minden koncert elején fellépett három számmal.

Július 18-án indult Buenos Airesben a dél-amerikai crossover turné, amely akkora sikert aratott, hogy plusz dátumokat is be kellett szúrni.

Július végétől David elkezdte használni az Instagramot is, a rajongók nagy örömére.

Augusztus 31-én mestere és példaképe, Itzhak Perlman hegedűművész tiszteletére felvette a "Schindler listája" című film főcímdalát – ezzel a videóval üzent Perlmannek.

Crossover turné indult Olaszországban szeptember 2-án; Milánó első ízben volt szem- és fültanúja egy műfajkeresztező koncertnek, az eddigi klasszikusok után. 8-án és 9-én már Oroszország került sorra.

Szeptember 15-én megint komolyzenei vizekre evezett: Brahms és Bruch jegyében Bukarestben az Enescu fesztivál keretein belül lépett fel, hasonlóan a 2011-es alkalomhoz. Ezután ismét közel jött hozzánk: Prága következett 17-én.


Robbanékony!Ezután sorra következtek a rádiós és tévés fellépések, kiszivárgott fotók és videoklip részletek: az új crossover albumának promóciós szereplései. Október 9-én jelent meg a lemez "Explosive" címmel, és különlegessége az, hogy az előző műfajkeresztező albumokkal ellentétben, döntő többségében David saját szerzeményei hallhatóak rajta. Két duett is helyet kapott: Nicole Scherzingerrel a "Serenity" énekelt verziója, valamint a "How Many Times" Xavier Naidoo-val. A "They Don't Care About Us" című Michael Jackson feldolgozásban Valentina Babor zongorázik. 4000 rajongó külön örömben részesülhetett: a limitált FanBox kiadás autogramkártyát is tartalmazott; David videóra is vette, ahogyan aláírja a kártyákat.

2015. október 18-án a "Timeless - Brahms & Bruch Violin Concertos" albumával újabb klasszikus zenei díjat nyert el: övé lett ebben az évben is a Klassik Echo, a "legkelendőbb album" kategóriában.

November 18-án Düsseldorfban lépett fel a Londoni Filharmonikusokkal, Christoph Eschenbach vezényletével.

December 3-án Salzburgban forgatott egy karácsonyi tévéműsor számára, ahol abban a megtiszteltetésben volt része, hogy Mozart hegedűjén játszhatott a művész szülőházában.

Az adventi időszakban is sokat szerepelt a német tévécsatornákon, az "Explosive" albumot reklámozva, és jótékonysági akciókban részt véve: közülük ezúttal sem maradhatott ki december 17-én a José Carreras leukémia alapítványát támogató gála.

2016. március 1-jén Mexikóváros volt az első állomása a "Greatest Hits Tour 2016" elnevezésű, az idei szezonra való bemelegítésként is felfogható minikörútnak, amely öt mexikói város után Torontót is érintette. Március 14-én a DEAG Münchenben bejelentette, hogy az ősszel startoló "Explosive Live!" műfajkeverő turné produkciós költségei 5-6 millió euró közé tehetőek, és David egy 360 fokban, minden oldalról jól látható színpadon fog fellépni.

Március 31-én Tel Avivban indult az azévi klasszikus koncertsorozat, amely Csajkovszkij jegyében zajlott. Németországi, orosz, olasz, francia nagyvárosok is sorra kerültek. Genovában, Paganini szülővárosában Davidet az a hatalmas megtiszteltetés érte, hogy Mozart hangszere után megszólaltathatta az Ördög hegedűse híres "Il Cannone" nevű hegedűjét is. A Paganini-film forgatásakor is a kezébe vehette, de nem került erről nyilvánosságra se fotó, se videó. Most viszont az interneten is lehetett követni a koncertet, és a Tursi-palotában is készült felvétel, amint David a legendás hangszeren játssza az "Io Ti Penso Amore" filmzenét.

A május a klasszikus szólóestek hónapja volt, ismét Julien Quentin zongoraművésszel lépett fel Németországban és Franciaországban. Többek között Paganini, Sarasate, Rimszkij-Korszakov és Fritz Kreisler művei csendültek fel, egy olyan válogatásban, amelyekhez Davidnek személyes élményei kötődnek. Ebben az évben ünnepelte ugyanis a 25 éves színpadi jubileumát. Hatalmas sikert aratott minden városban.

Június 19-én megjelentette a hivatalos közösségi oldalain a "Let It Go" demóját, a Jégvarázs című animációs film egyik betétdalának átiratát, az őszi crossover turné ízelítőjeként.
Július 1-jén meglepetésvendég volt a crailsheimi Schubert cég 50. jubileumán. 21-én pedig Rómában lépett fel Csajkovszkij D-dúr hegedűversenyével.
Szeptember 11-én Andrea Bocelli jótékonysági rendezvényének, a hét napos Celebrity Fight Night-nak az egyik fellépője volt Firenzében. Zubin Mehta vezényletével a Maggio Musicale Fiorentino zenekarral játszott. Október 3-án, a német egység napjának ünnepén a drezdai Semperoper előtt lépett fel.

A Goldene Henne, azaz Németország legnagyobb közönségdíjának átadó gálája október 28-án élő közvetítéssel jelentkezett Lipcséből. David a "Purple Rain" című Prince sláger általa írt feldolgozását adta elő, méghozzá nem is akárhogyan: a szám közben lecserélte a 152 éves Vuillaume hegedűjét egy elektromos hegedűre. Ez azért volt nagy szó, mert ezeken a modern hangszereken szerinte sokkal könnyebb játszani, ezért egy művésznek nem is jelentenek kihívást, nem is beszélve arról, hogy a hangzása meg sem közelíti az akusztikus hegedűjét. Ezért csakis nyomós okkal vesz a kezébe ilyesmit. Ez a dal viszont megkívánta, és nagy sikert eredményezett.

Az "Explosive Live!" turné 2016. november 17-én startolt Braunschweigben, majd 16 koncert után, december 7-én zárult le német nyelvterületen (Németország, Ausztria, Svájc). December 10-én első alkalommal koncertezett Lengyelországban, majd ment tovább Fehéroroszországba, Ukrajnába, Oroszországba. A műsorban két szám erejéig játszott elektromos hegedűn.

December 22-én ünnepelte az Izraeli Filharmonikus Zenekar a fennállásának 80. évfordulóját. David is a meghívott előadók között volt, és három másik hegedűművész, Julian Rachlin, Pinchas Zukerman és Ilya Konovalov társaságában adta elő Vivaldi kedvelt művét, a Négy évszakot.

2017 januárjában a Duca del Valentino italcég reklámkampányához készültek vele képek. Julien Quentin zongoraművésszel februárban szólóest-sorozatot adott Mexikóban, amelynek keretein belül Franck, Kreisler, Sarasate és Wieniawski művei csendültek fel. Majd olaszországi klasszikus fellépések következtek a Orchestra Sinfonica Nazionale della Rai zenekarral.

A következő időszak Csajkovszkij D-dúr hegedűversenyével telt; márciusban Olaszországban és Törökországban játszott, majd a Bázeli Szimfonikus Zenekarral lépett fel Svájcban, Németországban és Olaszországban, komoly kritikai és közönségsikert aratva.

Ebben az évben ő kapta meg a rangos Frankfurter Musikpreis-díjat; a kitüntetést a Musikmesse elnevezésű, nemzetközi hírű és rangú kiállítás és vásár keretein belül adják át olyan személyeknek, akik a tevékenységükkel a zenei világ és a kultúra területére különleges hatást gyakoroltak. Április 7-én vette át a díjat a frankfurti Szent Pál-templomban. A Frankfurter Musikpreis kuratóriuma olyan művésznek ismerte el őt, akinek a műfajkeverő-projektjein keresztül rengeteg embert sikerült a klasszikus zenével megismertetnie, és egyidejűleg sikerült a kamarazenei és zenekari koncertjei által a klasszikus zene iránti érdeklődést felkeltenie. És akinek célja emellett az, hogy tisztán klasszikus projektek által a klasszikus zenéhez való személyes kötődést nemzetközi csúcs-színvonalon rögzítse.

Az óriási érdeklődésre való tekintettel áprilisban újabb 7 crossover koncertet adott: az "Explosive Live!" ráadás műsorai Németországot és Ausztriát érintették.

Május végén Bruch 1. hegedűversenyével lépett fel Münchenben és Bázelben, majd június 14-én a Hessentag 2017 nevű szabadtéri rendezvényen kápráztatta el a közönséget Rüsselsheimben, ismét crossover műsorral. Rá 10 napra a 125 éves Hofmeister bútorbolt által szervezett szabadtéri koncerten játszott Sindelfingenben, és annak ellenére aratott nagy sikert, hogy a nézők számára csupán állóhelyek voltak a helyszínen.
Augusztusban két komolyzenei szabadtéri fellépés következett: 24-én a vaduzi klasszikus fesztiválon adta elő Csajkovszkij D-dúr hegedűversenyét, majd 27-én előadóesttel fogadta az olasz Borgia közönségét az Il Parco Archeologico di Scolacium nevű régészeti emlékhelyen, ismét Julien Quentin zongoraművésszel.
Szeptember 3-án, a születésnapja előtti napon, Csajkovszkij hegedűversenyét játszotta a szülővárosában, Aachenben, a Kurpark Classix elnevezésű rendezvény Last Night nevű záróestjén. A szülei is jelen voltak a nézőtéren. 14-én került megrendezésre az azévi Enescu fesztivál Bukarestben, amelyen szintén a Csajkovszkij-művet adta elő.

2017. szeptember 15-én megjelent új crossover albuma "Rock Revolution" címmel. A műfajkeverő nagylemez reklámozása céljából Bécsben is interjúkat adott, az egyik helyszín az előkelő Sacher Hotel volt. Nyár végén sorra szivárogtak ki új fotók, megváltozott a hivatalos oldalainak a dizájnja is, valamint felkerült a netre a "Bitter Sweet Symphony" című feldolgozás videója, elsőként az album számai közül.
Természetesen rákerült a "Purple Rain" is, amely mellett a "Stairway to Heaven" című Led Zeppelin-átiratban is az elektromos hegedű nyújtotta az új hangzásvilágot. Az album címében a "forradalom" szó is erre az új megközelítésre utalt.

Szeptember 16-án a müncheni Oktoberfest megnyitó műsorában lépett fel. A hónap végén két alkalommal is színpadra állt a Csajkovszkij-művel a Nemzetek Fesztiválján Bad Wörishofenben.

Október 5-én került fel először a netre a "Molly's Game" / "Elit játszma" című film előzetese, amely egyik zenéje a "Garrett vs Paganini" albumról az "Erlkönig" című szám.

Október 7-én a hamburgi Saturnban dedikált, 13-án pedig fellépett a Goldene Henne, Németország legnagyobb közönségdíjának átadó gáláján Lipcsében. Október végén az "Explosive Live!" turné lengyelországi ráadáskoncertjei következtek.

Ezután David és crossover-együttese hajóra szállt: a Queen Mary 2 fedélzetén adott három koncertet, a Cunard vállalat "Stars at Sea" nevű rendezvényének sztárjaként. A körút október 29-én indult volna Hamburgból és november 3-án ott is ért volna véget, közbeiktatva Stavangert és Oslót. Az időjárási viszonyok miatt csak egy nappal később futott ki a hajó a kikötőből, viszont a fedélzeten tartózkodó mind a 2600 rajongó kapcsolatba kerülhetett Daviddel: egy 3 órán át tartó autogramosztás közben. Emellett különböző workshopok során megismerkedhettek az utasok a dalszerzés és a színpadtechnika titkaival.

November 6-án, az addigi klasszikus zenei fellépések után, első ízben adott crossover koncertet Izraelben, a Tel-Aviv Arénában, az "Explosive Live!" turné egyik állomásán. 16-án már Dél-Amerikában folytatta: Brazília, Argentína és Chile következett. Decemberben a balti országokba is eljutott a műfajkeverő műsorral.

December 14-én zajlott Münchenben a José Carreras leukémia alapítványát támogató gála, amelyen David ismét a fellépők között volt és az "Earth Song" című számot adta elő Michael Jacksontól.
18-án ünnepelte a 70. születésnapját Zakhar Bron professzor. A Berlini Filharmóniában egy koncerttel ünnepelték őt a tanítványai, David Vittorio Monti "Csárdás"-át adta elő. Másnap fellépett a Weihnachten für Obdachlose nevű jótékonysági rendezvényen Berlinben; 3000 rászoruló és hajléktalan vehetett részt a karácsonyi ünnepségen.

________________________________________________

Fordítás és összeállítás: DavidGarrettFan.net | Tilos másolni!
Források: David Garrett.de | David-Garrett.com | Interjúk, tévéműsorok: NDR, ZDF, WDR, ARD, RBB, RadioBremen, BBC, The Guardian, SAT1 |<<< Az Ördög hegedűse

Adatlap